Βιογραφικό

Ελμίνα Παντελάκη

Το βιογραφικό μου

  • Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1984. Σπούδασα ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και απέκτησα το πτυχίο και την άδεια άσκησης επαγγέλματος το 2010. Από το 2015 κατέχω ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Europsy.
  • Ξεκίνησα τις σπουδές μου το 2002 στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής από όπου αποφοίτησα το 2006. Στη συνέχεια και κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων φοίτησα στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα μετεκπαιδεύτηκα για τέσσερα χρόνια στην Ψυχολογική Αξιολόγηση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στο Ινστιτούτο Διαγνωστικής Ψυχολογίας του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου.  Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τετραετή μετεκπαίδευση στη Θεραπεία Οικογένειας, Ζεύγους, Παιδιού και Εφήβου, στο ίδιο Κέντρο αποκτώντας τον τίτλο της ψυχοθεραπεύτριας- οικογενειακής θεραπεύτριας.  Το 2017 πήρα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στη Σχολική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.  Το 2019 εξειδικεύθηκα στη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR για εφήβους και ενήλικες από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας στην Ελλάδα.
  • Από το 2010 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο. Παράλληλα έχω συνεργαστεί με ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κέντρα, σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Διοργανώνω ομάδες γονέων, ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα παρέμβασης, συμβουλευτικές συναντήσεις γονέων. Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος σε δημοτικά σχολεία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Στο παρελθόν, έχω κάνει παράλληλη στήριξη σε παιδιά με αυτισμό, ενισχύοντας την κοινωνική και μαθησιακή τους προσαρμογή. Σε εθελοντικό επίπεδο, έχω εργαστεί με άτομα με ειδικές ανάγκες ή με άτομα που βρίσκονται σε απεξάρτηση όπως στο Κοινοτικό Σπίτι της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. και στην μονάδα εφήβων του ΟΚΑΝΑ.
  • Τέλος, έχω αναπτύξει κοινωνική δραστηριότητα στον επαγγελματικό τομέα. Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, ενώ διατελώ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Επίσης, είμαι μέλος της Εταιρείας Θεραπείας Οικογένειας και Ζεύγους και της Ελληνικής Εταιρίας Τραυματοθεραπείας.
ελμινα παντελακη
Ελμίνα Παντελάκη

Βιογραφικό

  1. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1984. Σπούδασα ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και απέκτησα το πτυχίο και την άδεια άσκησης επαγγέλματος το 2010. Από το 2015 κατέχω ευρωπαϊκό πιστοποιητικό Europsy.
  2. Ξεκίνησα τις σπουδές μου το 2002 στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής από όπου αποφοίτησα το 2006. Στη συνέχεια και κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων φοίτησα στο τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα μετεκπαιδεύτηκα για τέσσερα χρόνια στην Ψυχολογική Αξιολόγηση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στο Ινστιτούτο Διαγνωστικής Ψυχολογίας του Ανοικτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου.  Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τετραετή μετεκπαίδευση στη Θεραπεία Οικογένειας, Ζεύγους, Παιδιού και Εφήβου, στο ίδιο Κέντρο αποκτώντας τον τίτλο της ψυχοθεραπεύτριας- οικογενειακής θεραπεύτριας.  Το 2017 πήρα το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα στη Σχολική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.  Το 2019 εξειδικεύθηκα στη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR για εφήβους και ενήλικες από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας στην Ελλάδα.
  3. Από το 2010 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια παιδιών, εφήβων και ενηλίκων τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο. Παράλληλα έχω συνεργαστεί με ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κέντρα, σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Διοργανώνω ομάδες γονέων, ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα παρέμβασης, συμβουλευτικές συναντήσεις γονέων. Έχω εργαστεί ως ψυχολόγος σε δημοτικά σχολεία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Στο παρελθόν, έχω κάνει παράλληλη στήριξη σε παιδιά με αυτισμό, ενισχύοντας την κοινωνική και μαθησιακή τους προσαρμογή. Σε εθελοντικό επίπεδο, έχω εργαστεί με άτομα με ειδικές ανάγκες ή με άτομα που βρίσκονται σε απεξάρτηση όπως στο Κοινοτικό Σπίτι της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. και στην μονάδα εφήβων του ΟΚΑΝΑ.
  4. Τέλος, έχω αναπτύξει κοινωνική δραστηριότητα στον επαγγελματικό τομέα. Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, ενώ διατελώ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Επίσης, είμαι μέλος της Εταιρείας Θεραπείας Οικογένειας και Ζεύγους και της Ελληνικής Εταιρίας Τραυματοθεραπείας.
Βρες αυτό που σου ταιριάζει

Υπηρεσίες

μη διστάσετε να επικοινωνήσετε

για οποιαδήποτε απορία σας